Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Συζήτηση με τον Μπάνε Πρέλεβιτς στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ


Η σχέση των MEDIA με τον Αθλητισμό ήταν το θέμα ανοιχτής συζήτησης που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο πλαίσιο του Xinis Education Festival 2012. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ Αντώνης Ρεπανάς, και ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 Τάσος Πακλατζής.
Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Χήτας, υπεύθυνος τομέα Σπουδών Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας.
O Μπάνε Πρέλεβιτς, με την εμπειρία 25 ετών στο χώρο του αθλητισμού, τόνισε ότι δεν υπάρχει οικονομική βιωσιμότητα για τα αθλητικά σωματεία χωρίς τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το κοινό της εκδήλωσης, για τις τακτικές που χρησιμοποιούνται από αθλητικές εφημερίδες και ραδιόφωνα, προκειμένου να προσελκύσουν το ευρύ οπαδικό κοινό, και πως οι τακτικές αυτές δεν συμβαδίζουν πολλές φορές με τη δημοσιογραφική δεοντολογία.
Επίσης ο Μπάνε Πρέλεβιτς προέτρεψε τους σπουδαστές δημοσιογραφίας που συμμετείχαν στη συζήτηση «Ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος, ο αθλητισμός είναι διασκέδαση, και αυτό πρέπει να προβάλλουν οι δημοσιογράφοι. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα φέρουμε κόσμο στα γήπεδα. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος σκέψης καταδικάζει τον αθλητισμό. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τη βία στα γήπεδα, και ευθύνονται για αυτό και τα ΜΜΕ».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 5ης εβδομάδας του Xinis Edu Festival 2012 που είναι αφιερωμένη στα MEDIA.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε ένα ή περισσότερα από τα 140 ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2012, μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο: 2310552406. Εναλλακτικά, μπορούν να επισκεφθούν το site www.edufestival.gr ή τη σελίδα στο facebook  για να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν το V.I.P pass!
«ΠΕΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» γιατί... «ΟΤΑΝ ΘΕΣ, ΦΤΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ»!
ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">