Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Μάθε για την ειδικότητα: Σκηνοθέτης


Ο Σκηνοθέτης Τηλεόρασης έχει το σημαντικότερο ρόλο στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας τηλεοπτικής παραγωγής. Για την ολοκλήρωση της δουλειάς του, απαιτείται η συμμετοχή του και στο προπαρασκευαστικό στάδιο μιας παραγωγής, όπου δίνει εντολές και κατευθύνσεις για την καλύτερη προετοιμασία του γυρίσματος που πρόκειται να ακολουθήσει.

Κατά τη διάρκεια του γυρίσματος, τοποθετεί τις κάμερες στον τηλεοπτικό χώρο, κατευθύνει όσους εμπλέκονται στην τηλεοπτική δράση και προΐσταται όλων των διαδικασιών και λειτουργιών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση ενός άρτιου τεχνικού αποτελέσματος.

Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, συμμετέχει στη διαδικασία του μοντάζ και προβαίνει σε όλες τις τεχνικές επεξεργασίες που απαιτούνται για το τελικό αποτέλεσμα που θα προβληθεί στο τηλεοπτικό κοινό.

Γιατί επιλέγω την ειδικότητα


Ο Σκηνοθέτης αποτελεί ένα άκρως δημιουργικό και καλλιτεχνικό επάγγελμα, και αυτό το καθιστά έντονα συναρπαστικό, ενδιαφέρον και με έντονες συγκινήσεις.
Ο Σκηνοθέτης αποτελεί ένα διεθνώς καταξιωμένο επάγγελμα που σου δίνει τη δυνατότητα εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Η σημαντική ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας καθιστά αυτόματα το επάγγελμα του σκηνοθέτη περιζήτητο στην αγορά εργασίας. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές σου, έχεις τη δυνατότητα να εργασθείς σε εταιρίες παραγωγής, και τηλεοπτικούς σταθμούς που παράγουν εσωτερικά τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα μπορείς να εργαστείς σε:

  • Τηλεοπτικές εκπομπές
  • Σίριαλ - Δελτία Ειδήσεων
  • Video clips
  • Ζωντανές μεταδόσεις
  • Διαφημίσεις
Site ΙΕΚ ΞΥΝΗ: http://www.iek-xini.edu.gr
Official fan page: http://www.facebook.com/iekxini