Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Διαιτησία, τα ανθρώπινα λάθη και η καχυποψία Σεμινάριο από τον τομέα Αθλητικής Δημοσιογραφίας

Προσθήκη λεζάντας

H ελληνική διατησία στους αγώνες ποδοσφαίρου ήταν το θέμα του σεμιναρίου με τίτλο «Διαιτησία, τα ανθρώπινα λάθη και η καχυποψία» που διοργάνωσε ο τομέας Αθλητικής Δημοσιογραφίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο του Xinis Education Festival.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσσαλονίκης (Πολυτεχνείου 17 Β), με εισηγητές τον κ. Απόστολο Ντάβελα, Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Θεσσαλονίκης και τον κ. Χρήστο
Δαγκλή, καθηγητή Διαιτητών και παρατηρητή διαιτησίας.

Ο κ. Δαγκλής παρουσίασε στο κοινό τον κανονισμό Διαιτησίας, και ανέλυσε επιμέρους φάσεις (offside, penalty κλπ.)  μέσα από την προβολή αναλυτικών γραφημάτων και videos. Ο κ. Ντάβελας απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού σχετικά με την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει ένας διαιτητής προκειμένου να καθιερωθεί στην SuperLeague,  την προετοιμασία του διαιτητή πριν από κρίσιμους αγώνες, αλλά και τις προτάσεις για την χρήση Video στις διαιτητικές αποφάσεις ενός αγώνα. Και οι δύο εισηγητές κλήθηκαν από τους σπουδαστές Αθλητικής Δημοσιογραφίας να σχολιάσουν αμφισβητούμενες φάσεις του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο κ. Ντάβελας αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση των διαιτητών από 4 σε 6, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, και θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδας στους ημιτελικούς και τον τελικό κυπέλλου.

Την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο κ. Νικόλαος Φιλιππιάδης.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Χήτας.
Γίνετε μέλος του Xinis Education Festival 13 και αποκτήστε το V.I.P. Pass με το οποίο θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις δωρεάν εκδηλώσεις από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

XINIS EDUCATION FESTIVAL 2013: GET CULTURED NOW!!!
http://www.xinisfestival.edu.gr/